2011. október 10., hétfő

Nincs bocsánat, avagy divatrendőrséget nekik

A tegnapi 3. típusú találkozásom után a "lénnyel" sokat agyaltam azon, hogy mi is bosszantott fel leginkább a megjelenésében, de rájöttem nála a hibát nem a részletekben kell keresnem mert akkor sorolhatnám reggelig. De mindenesetre nagyon elgondolkodtatott, hogy melyek számomra azok a "bűnök" amelyek valaki megjelenését tönkreteszik avagy nézzük a számomra megbocsáthatatlan stílus- és divatbakikat.
1.A fehérneműbakik
A szilikonpánt az amit nem kell kommentálnom, ronda, feltűnő, bevág és felesleges. Szintén megbocsáthatatlan csőtophoz bármilyen melltartópánt viselése mert akkor már oly mindegy ha spagettipántosat vett volna fel, hab a tortán ha még el is tér a felső és a fehérnemű színe. Hölgyeim!!! Fantasztikus minőségű pánt nélküli kényelmes, jól tartó melltartókat kínálnak már az üzletek. Üdv a 21. században.
A kivillanó bugyik látványa nyilván férfitársaink egy részének nincs ellenére, de borzasztó látvány. Szintén ebbe a kategóriába sorolnám a nem megfelelő méretű alsóneműt is. Lehangoló mikor egy szűkebb ruha alatt bevág a bugyi vagy a melltartó. Illetve a melltartó csatos része már szinte nyaktájékon helyezkedik el a túlságosan meghúzott pánt miatt. Brrrrr...
2. Cipő
Ha lelóg a szandálról vagy a papucsról a lábujj az nagyon nem bizalomgerjesztő látvány. Ezen kívül ami nagyon fontos még, hogy mindenki csak olyan cipőt vegyen a lábára amiben járni is tud, mert lássuk be sokan túlvállalják magukat, minek eredményeképp járásuk leginkább olyanná válik mintha egy rángógörcsöset kereszteznénk egy jégen topogóval. Elborzasztó. S közben az arcukra kiülő fájdalom sem szépíti meg őket. Mert látszik, hogy fáj...nagyon-nagyon fáj. Nekem is fájt már, ne gondoljátok én is beleestem ebbe a hibába, de okultam. Ha új a cipő és még nincs tesztelve két lehetőség adódik. Otthoni vagy rövidebb távú bejáratás, illetve a táskában okosan elrejtett váltócipő használata.
3. Méretproblémák
Ebben a kategóriában a kedvencem és ami a legbosszantóbb számomra az a túl szorosra húzott öv. Nyilván ti is találkoztatok már a jelenséggel amikor csípőtájt kibuggyan aminek nem kellene. Pedig mindez elkerülhető lenne ha picit lazábbra vennék a övet. Eltekintenék itt annak ecsetelésétől, hogy milyen az ha valaki egy nem megfelelő méretű ruhát hord mert arról mindenkinek vannak elképzelései, egy dolgot említenék az pedig a túl hosszú nadrágszár, amit úgy húz maga után az ember lánya vagy fia, s ha mindez már nem először történik szépen rojtosra van szakadva. Mivel az alacsony emberek közzé tartozom szinte nincs az a nadrág ami nekem ne lenne hosszú. Egy megoldás kínálkozik. Méretre igazítás. Ha megvan a kiszemelt darab nincs más dolgunk csak elcammogni a kedvenc varrónőnkhöz vagy szabóságba és néhány perc alatt már megfelelő is a nadrág hossza. Ezúton üzenném szintén apró termetű társaimnak: a nadrág szárát soha, de soha ne hajtsátok vissza!!! Csak még alacsonyabbá tesz.
4. A kevesebb néha több
Aranyszabály. Kezdhettem volna akár ezzel is. Gyakori jelenség, hogy valaki mindent egyszerre akar megmutatni ezért képes mindent magára aggatni. Csak mértékkel!!!
5. Részletek melyek tönkreteszik az egészet
Gyakran találkozom olyanokkal akik tulajdonképpen jól néznének ki, de van valami apróság ami tönkreteszi a megjelenésüket. Nézzük sorjában.
  • Nem megfelelő kiegészítők választása: tipikus hiba, egy felesleges kiegészítő pl nagyméretű nyaklánc megtoldva egy sállal pluszban...ez sok vagy az egyik vagy a másik, nem harmonizáló kiegészítők, nem megfelelő méretű kiegészítők. Lehetne sorolni még de az talán majd egy másik bejegyzés lesz, hogy hogyan válasszunk az öltözékünkhöz megfelelő kiegészítőket.
  • Ápolatlan haj. Ennek tipikus esete a "nem volt időm hajat mosni, összekötöm és akkor kevésbé látszik" hát nem, mert látszik, s ha már veszi valaki a fáradtságot, hogy szépen felöltözzön akkor hajat mosni is van ideje. 
  • A körmök. Na most nem mondom el mi a véleményem az iszonyatos méretű műkörmökről, de nézzük csak meg, láttunk e már bármelyik stílusos nőn 5centis műkörmöt? Nekem nem rémlik... Nem vagyok teljesen műköröm ellenes, de ha csak nem Lady Gaga stílusa jön be neked akkor ne rakass fel borzasztó hosszú körmöket. Ha nagyon nincs körmöd válassz egy  ízléses rövidebb méretet. A másik ilyen téma a lábkörmök. Ha mutogatod a lábfejed igenis kötelező, hogy ápolt lábkörmeid legyenek. (Ha nem mutogatod akkor is!)
  • Cipő és táska: a két talán legszembetűnőbb kiegészítő amellyel elronthatsz egy egész szettet. Csak egy elborzasztó példa, mert én már láttam ilyet. Gyönyörű nyári ruhához egy hatalmas iskolatáska(ami látott már szebb napokat is)

2 megjegyzés:

  1. teljesen jogos dolgokat írtál! a nyári ruhához az iskolatáska az durva lehetett!! ááá. én még a szivárványszínű öltözködési stílust mint divatbakit is idesorolnám, ha papagájnak öltözik valaki az sem túl menő :) sajnos sűrűn jön velem szemben az utcán. a kedvencem viszont a magassarkú melegítőfölsővel óójjee. :D de ezek inkább a drasztikusabb fajtákból valók nem az általános oldal.

    VálaszTörlés
  2. Igen bár nagyon jó ha valaki színesen és nem mindig szürkén öltözik, de valóban nagyon sokszor "papagáj" hatása van. Pedig tényleg csak tükörbe kellene nézni :)

    VálaszTörlés