2014. január 22., szerda

Egy kis összefoglaló

Néhány képet és a hozzátartozó kommentárokat hoztam a skandináv útról, amely Svédországig tartott végül. Túl sok fotót nem készítettem inkább videókat. Két dolgot hiányoltam. Se havat, se szarvasokat nem láttam, pedig január elején már nem ártott volna ha esik északon a hó. De semmi csüggedés az előrejelzések szerint nálunk is megérkezik lassan s húsvétkor teljesen karácsonyi hangulatban érezhetjük magunkat majd.


Az első fontos dolog: Hol vannak a mentőcsónakok? Nem szándékoztam süllyedni, de azért jó ha tudja az ember a lehetséges menekülési útvonalakat. Amit kicsit sajnálok, hogy mindkétszer éjszaka hajóztunk. Semmit nem láttam a nagy pocsolyából, visszafelé vihar is volt, de leküzdöttem minden félelmemet és lenéztem a korlát mellett és nagy hullámokat, habokat láttam de annál messzebb nem:(

A fedélzet nagyon pici része. Az ülőkeszerű valamikben vannak a mentőmellények.
A ruházatom nem a csinosságot, hanem a praktikusságot hivatott volt szolgálni:) A macis sapim igen nagy sikert aratott:)


A kabin egy része. No nem is sokkal nagyobb. Tartozik hozzá még egy zuhanyzó és WC valamint egy asztalkaszerű dolog tükörrel.

 Itt már körülbelül olyan fáradt voltam, hogy a nevemet nem tudtam volna megmondani.

 Előnytelen kép a koszos szélvédő mögül, csak a méretek szemléltetése végett.Életem párjával s a háttérben sunyin megbúvó Svéd műsorvezetőnővel:)
Várakozás a hajóból kijutásra:)

Néhány kép Svédországból. Sok mindent nem láttunk, mert erdő erdő erdő és egy házikó...aztán erdő erdő erdő és egy házikó. Mire észrevettem a sűrű mélyén megbújó házat addigra már késő volt elővenni a fényképezőgépet szóval nagyon rossz képek készültek, de azért beraktam néhányat. Nem túl sűrűn lakott vidéken jártunk. A legnagyobb település amit láttam is körülbelül tanya méretű volt 4-5 házzal. Nagyon nyugodt emberek. A közlekedésben nagyon előzékenyek és óvatosan vezetnek. Piros vagy pasztellszínű kis mézeskalács házikókban élnek, amik nekem nagyon tetszettek. Jellemző a déli vidéken a mezőgazdálkodás. Ezt a feltételezésem arra alapozom, hogy szinte mindegyik házhoz tartozik egy-két pajta és néhány traktor. Ja és gyanítom szeretnek golfozni, mert a golfpályák előfordulási aránya indokolatlanul magas:)
Ennyi lett volna az élménybeszámolóm. Szép napot nektek! :)

4 megjegyzés:

 1. Biztos szuper lehetett az út! Amúgy még sosem voltam ilyen hajón, jó látni, milyen belülről :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én sem voltam még hajón. Nagyon nagy élmény volt!

   Törlés
 2. mi volt az út "célja"?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A férjemnek munka én csak díszkíséret voltam.

   Törlés