2014. április 8., kedd

Gondolatok a várandósságról

Mióta tudom, hogy szimbiózisban élek egy másik emberi lénnyel az érzelmi skála összes fokozatát sikerült ám végigjárnom. 

A világ egyik talán legszerencsésebb emberei vagyunk. Másoknak sok hosszú hónap próbálkozás, megpróbáltatások, vizsgálatok tömkelege... nekünk elsőből elsőre összejön :) A sok negatív példát látva bevallom lelkileg fel voltam rá készülve, hogy nem lesz egyszerű teherbe esnem, de szerencsére ez nem így történt. 29 évesen úgy voltam vele, hogy most már éppen itt az ideje ennek. Azt hittem fel vagyok készülve mindenre... de nem :)

Február 3. Hmmm... Nem jött meg. Talán bébi? Teszteljek? ÁÁÁ még korai. Csak azok a furcsa álmok és érzések.

Február 4. Még mindig semmi. Tesztet veszek. Csak mutat valamit. Megvárom vele a páromat. Ha gyereket várok akkor délután ugyanannyira várandós leszek mint reggel. Meg ha semmi akkor majd holnap reggel megismételem. 
KÉT CSÍK!!!! Ezt akárhonnan nézem két csík! 
KONTROLLTESZT! Az is KÉT CSÍK!

Ez volt az a pillanat mikor egyik pillanatban sírni tudtam volna a boldogságtól a másikban meg őrületes rettegés lett rajtam úrrá, hogy képtelen leszek gondoskodni egy másik emberi lényről.

Majd eljött a pillanat mikor elmentem a dokihoz aki megerősített abban, hogy valóban ketten vagyok. 

Majd még utána visszarendelt egy csomószor. Mindig ultrahangozott, láttam, hogy fejlődik meg minden, de egy se papírt se semmit nem kaptam (fényképet se) első gyerekesként ugye fogalmam sincs milyen vizsgálatok szükségesek stb. mire nagy nehezen 12. héten kaptam beutalót ultrahangra közintézménybe. Ez az egyik legfontosabb vizsgálat. De mivel nekem azon kellett mérgelődnöm, hogy nem jó intézménybe adta a doki a beutalót nem volt időm azon rágódni, hogy vajon mizu odabent. 

Itt minden rendben találtatott genetikai rendellenességet nem láttak:) Ó HÁLA AZ ÉGNEK :)
 
Ezután kerültem el a védőnőhöz aki egy tüneményes nő és felhomályosított, hogy eddig eléggé tévúton jártam és feleslegesen költöttünk el sok-sok pénzt a magánorvosra, mert a terhesgondozást ő a körzetes doktornővel végzi :) Állat!! De szerencsére egy nagyon aranyos doktornéniről van szó, aki gyorsan elküldött azokra a vizsgálatokra amiket már el kellett volna végezni. Ezzel csak azt akartam elmondani nektek, hogy nem minden esetben jó az ha magánorvoshoz jár az ember lánya. 
 Azóta túl vagyok a  kötelező laborvizsgálatokon. Minden értékem tökéletes.


S most az érzelmi része azoknak akik eddig végig bírták olvasni. Nem tudom milyen lehet anyának lenni, de azt már most tudom, hogy a pocakomban növekvő kis lényért bármire képes vagyok. Az anyaságot, s magát az érzést valószínűleg csak akkor fogom megtapasztalni, ha már itt lesz velünk. De addig próbálom a várandósságot élvezni. Ami nem könnyű. Szerencsés alkat vagyok. Nem voltak borzasztó hányingereim, nem hánytam. A többi tünet is elviselhető volt, tehát nekem viszonylag eseménytelenül zajlott az első 3 hónap.

S végére hagytam a leginkább szembetűnő dolgot a pocaknövekedést. Igen. Ez egy nagyon furcsa érzés az emberben. A legtöbb első gyerekesnél a 12. hétig szinte nem látható a poci. Nálam igen. S furcsa. Nem férek a régi ruháimba, nem vehetek fel sok mindent és egyre nagyobb és nagyobb leszek. Ha feljönnek pluszkilók azt hogyan fogom leadni stb. Rengeteg kérdés. 
Annyit teszek, hogy igyekszem odafigyelni a táplálkozásomra. Sokat mozgok, sétálok, tornázok. Az elkövetkezendő 6 hónap a növekedésről fog szólni. Utána pedig minden a gyerekről. 

Mert minden megváltozott. Örökre. Soha nem lesz már semmi ugyanolyan, mint ezelőtt. Most már hárman vagyunk. S felelősséggel tartozom egy emberi életért.

Szóval ezért nem jelentkeztem olyan sokáig. Izgalmas volt az elmúlt 2 hónap:) 
A blogot nem szeretném abbahagyni, bár gyanítom, hogy sok kismamás témát fogok hozni, mert most ugye ez a fő érdeklődési köröm.
S ha már nagyon látványos lesz a pocakom, lehet megpróbálkozom pocis outfitekkel is. Végtére is a kismamik is szeretnek csinosan öltözködni:)

Kicsit személyesre sikerült poszt lett. Legyen mindenkinek csodálatos napja:)

1 megjegyzés:

  1. Szuper, gratulálok hozzá! Amúgy mi is most tervezzük, és reménykedünk a legjobbakban :-)

    VálaszTörlés