2015. október 3., szombat

Egy nap Lencsilandben

Megpróbálom dokumentálni és képekkel illusztrálni egy napunkat. Üdvözlet mindenkinek Lencsilandben.

5:11 Első ébredés. Oh yeah...  Még egész sokáig aludt.  Nem is csoda,  mert tegnap napközben nem sok alvás volt. Tíz perc alatt sikerült is vissza altatni. Ilyenkor sokszor már nem is alszom vissza hanem igyekszem fejben összerakni, hogy mit kell aznap csinálni, mit főzzek, mit kell bevásárolni stb.


6:40 körül: Jó reggelt!  Fel is ébredt manócska. Mivel negyed 6-kor kajcsizott így még nem éhes. Egy kis mondóka és gyerekdal nézés az előétel reggelihez. Ja és nálunk az a főnök akinél a távirányító van :)Reggeli tejcsi után gyors öltözködés, ágyazás, anyának  egy adag kávé, tisztálkodás majd indulhat is a játék. Illetve azok minnél gyorsabb szétszórása a lakásban. 
Kb 9 körül megejtettük a tízórait ezt képpel nem illusztrálnám, mert az etetőszék környéke egy közepes tornádó utáni állapotra hasonlított. Ezután következik a romok eltakarítása majd készülődés a piacra, boltba, ügyintézni, ide-oda mikor épp mi van soron.

Szinte a csodával határos, de kb 45 perc alatt sikerült elkészülni és elindulni a zöldségeshez.Olyan negyed 11-re sikerült hazaérni eddigre már kellően elfáradt a picur. De persze az altatás nem ment egyszerűen, mert az átöltözés felébresztette így fölkötöttem magamra (ez a mei tai egy nagyon nagy találmány) és egy 15-20 perc alatt el is aludt.
Amíg alszik Léna első dolgom mindig a vasalás. (Mivel minden nap mosok így minden napra akad vasalnivaló is) Ez az a tevékenység az, amit semmiképp nem tudok megcsinálni ha ébren van mivel mászik föl a vasalódeszkára vagy húzza a zsinórt ami nem veszélytelen. Most még volt időm gyorsan az ebédjét is megcsinálni, kicsit összepakolni s még a szülinapi dekorra is maradt néhány perc míg felébredt. Nem sokat aludt kb. egy órát.
Ébredés után persze rögtön indul a móka és már hozza is valamelyik könyvet, hogy nézegessük a képeket.
Egy órakor kezdetét veszi az ebéd. Na itt azért van ám rettegés, mert nem mindig eszik jó étvággyal. A mai ebéd brokkolis husis sajtos tészta volt ez nagyon ízlett neki. Sőt magának akarta kanalazni. Egy étkezés olyan 30-40 perc.Ebéd után volt két vendégünk is így fél 4 körül sikerült elaludnia. Nem sokat aludt, talán fél órát. Még uzsi előtt gyorsan elszaladtunk a szeméttel. Hát elég vicces kedvében lehetett aki a tárolót jó messze tette a háztól, így a szemét levitele egy kisebb kirándulás. Pici gyerekkel akit nem lehet magára hagyni pedig napi torTÚRA. Itt is nagy segítségemre van a hurci, mert legalább nem kell lecipelni a babakocsit hanem csak magamra kötöm a picit és mehetünk is. Még hőlégballont is láttunk:)Uzsi után (szőlő, barack és keksz volt) fürdésig játék. Persze ez csak neki játék, mert én minden ébren töltött percében igyekszem megakadályozni, hogy elessen, leessen, felmásszon, lenyelje, szétszedjen, belenyúljon, kiszedje, ráessen, felborítsa, lehúzza, széttépje...és még sorolhatnám :)
Fürdés 8-9 között szokott lenni, majd tejcsi és általában már közben szundi. Megkezdődhet a "Hogy rakjam be a kiságyba hogy fel ne ébredjen???" 

Jó éjszakát kíván Lencsi birodalom szempillakirálykisasszonya :) Persze én még ezek után igyekszem mindent megcsinálni amire a napközbeni alvása közben nem volt időm...tehát szinte mindent. :)


1 megjegyzés:

  1. Hú, ez aztán a program! Nekem igazán nincs okom panaszra, mert Misi 8-ig, 9-ig alszik, és én is :D Na meg szalad a ház, nem kapkodok, hogy minden meglegyen. Vasalni nem is szoktam, még az elején kivasaltam a babaruhákat, aztán pár hónap után meguntam. Most viszont a nagy problémám, hogy hogyan fűtsek be, mert ugyebár nem hagyhatom bent egyedül addig a gyereket, de nem igazán veszélytelen, ha magamra kötöm és viszem... Ne tudom, hogy legyen.
    Lencsi baba nagyon cuki és nagyon illik rá a neve! ♥

    VálaszTörlés