2015. október 23., péntek

Mom TAG

Külföldi blogokon találtam egy-két ilyen tag-et s mivel még soha nem készítettem egyet sem gondoltam összevonva a szimpibb kérdéseket megcsinálom, hogy jobban megismerhessétek a mi kis életünket. Ha valaki kedvet érez hozzá töltse ki és hagyjon egy linket hozzászólásban, mert szívesen olvasnám másokét is.

Vágjunk bele:


 1. Hány gyereked van és mennyi idősek?
  Egy kislányom van Léna és október 19-én töltötte be az 1 évet.
 2. Legbüszkébb és legfrusztrálóbb pillanatok szülőként?
  Számtalan pillanatra vagyok büszke, de talán akkor voltam a legbüszkébb amikor épp betöltötte a 10 hónapot és elindult. Legfrusztrálóbb... hm talán amikor sír és már mindent elkövetek és még mindig semmi nem jó... az akkor érzett tehetetlenség.
 3. Hogyan fegyelmezel?
  Arra már rájöttem, hogy a "nem szabad" "ne csináld" stb. semmire nem vezetnek még egy egy évesnél sem, mert azért is! Inkább azzal próbálkozom, hogyha pl. nyitogatja a fiókokat, hogy "gyere nézd így kell becsukni, hogy ne üsd meg magad" vagy ha meg akarja szeretgetni a tűzforró konvektort akkor "ez nem jó játék, gyere mutatok egy sokkal jobbat". Ha pedig hiszti van,- mert az én akaratos manómnál előfordul ha nem engedek neki valamit- akkor mindig elmondom neki, hogy miért nem engedem és lenyugtatom.
 4. Együtt alszol a gyerekkel?
  Is-is. Általában a kiságyában alszik de elalvás mellettem vagy rajtam. Most kísérletezek azzal, hogy menjen neki az egyedül kiságyban való elalvás is eddig kevés sikerrel. Imádom mikor akár számomra tök idegenek is beszólnak, hogy elkapattam a gyereket és blabla és nem fogok bírni vele és blabla.... Szerintem 18 évesen nem akar majd már velem aludni és nem kell már ringatnom sem tehát én ennek most minden percét igenis élvezem!
 5. Melyik babafelszerelés a legszükségesebb dolog számodra?
  A mei tai hordozókendő.
 6. Mi az a dolog amit megvásároltál a gyerek születése előtt de sohasem használtad?
  Vízhőmérő
 7. Mindig is akartál gyereket? Hány gyereket szeretnél?
  Nem vagyok egy ősanya típus. Imádtam mindig is a gyerekeket, de olyan nehezen tudtam elképzelni, hogy nekem is legyen. Persze azt mindig is tudtam, hogy szeretnék gyereket csak valahogy sosem láttam elérkezettnek az időt. Aztán jött Léna:) Nem tudnám többet elképzelni soha nélküle az életem. Sokszor gondolkoztam, hogy mi a csudára kellett eddig várni? De végül mindig arra jutok, hogy ez így van rendjén. S hogy szeretnék e még további utódokat?? Szívesen kipróbálnám magam fiús anyukaként is. :)
 8. Megváltozott e a kapcsolatod a pároddal a gyerek születése óta? Jobb vagy rosszabb lett?Persze, hogy megváltozott. Már nem csak férfi és nő, férj és feleség, hanem apa és anya is vagyunk. Zoltán nagyon jó apa. Mondhatni ösztönből. Kevesebb idő jut egymásra, de ezt egyszerűen el kell fogadni, hogy ez egy ilyen korszak.
 9. Ketten töltött esték a pároddal? Milyen gyakran?
  Sajnos a férjem eleve keveset van itthon. Csak kettesben mióta Léna megszületett nem voltunk. Most már, hogy lassan rá lehet bízni másra is nyilvánvalóan ez változni fog.
 10. Milyen a kapcsolatod a barátaiddal a gyerek születése óta?
  Sokan velem szinte egy időben vállaltak gyereket. Velük ugyanolyan csak a beszélgetések egy új témával -természetesen a gyerek- bővültek. Lett sok új ismerős is a várandósság ideje alatt akikkel egyszerre voltunk kismamák.  Ez nagyon jó, mert szinte azonosak az épp aktuális problémák és kérdések a gyerekkel kapcsolatban sem ezt mindig van kivel megbeszélni.  A végül sajnos az is  igaz, hogy nagyon sok baráttal szinte megszakadt a kapcsolat.
 11. Álomnyaralás gyerekkel vagy nélküle?
  Én már csak a gyerekkel tudok elképzelni mindent. De persze azért beszélgettünk róla, hogyha a nagyszülőknél nyaralásra már elég érett a gyerek akkor lelépnénk néhány napra ketten is.
 12. Hol vásárolsz a gyereknek?
  Mindenhol:) Sokat...Öööö inkább rengeteget.
 13. Kedvenc mami smink és bőrápolási termékek?
  Sminkelni nagyon ritkán szoktam mióta megszületett Léna. Ami nagyon hasznos számomra az az Astor quick and go gyorsan száradó körömlakkja.
 14. Van e fülbevalója a gyereknek?
  Igen kb. 5 hónaposan csináltattuk neki.
 15. Kád vagy zuhany? (mamánál és babánál is) A gyereket babakádban fürdetem, én zuhanyzom. Zuhanyoztunk már együtt is, nagyon élvezte:)
 16. Visszanyerted a szülés előtti súlyodat? Hááááát nem:) De nagyon rajta vagyok. S ameddig ez nem történik meg addig igyekszem elkerülni a nagyobb tükröződő felületeket :) Viccet félretéve a korábbi 36-os helyett jelenleg 40-es ruhákat hordok és marhára zavar, hogy tele a szekrény tuti rucikkal amik sírnak utánam.
 17. Elvárod, hogy a gyerek főiskolára menjen vagy döntsön maga?Semmit nem fogok erőltetni. Nyilván kiskorában már nagyjából lehet látni mihez van tehetsége és abban kell segíteni. Amihez viszont ragaszkodom, hogy nyelveket tanuljon, mert akkor mindegy miben jó, kinyílik előtte a világ.
 18. Úgy érzed mindent meg tudsz csinálni egy nap?(háztartás, szépségápolás, ügyintézés stb.) Nem. Ha egy nap 36 órából állna nekem az is kevés lenne. Azért már nagyjából összecsiszolódtunk annyira a babócával, hogy a saját időm is viszonylag ügyesen be tudom osztani. A házimunkát és hivatalos dolgokat mindig sikerül elintézni, viszont saját magamra nagyon kevés idő marad, de általában szinte semmi.
 19. Szoktál edzeni? Mikor? Esténként fürdés előtt próbálkozom vele. Nem egyszerű. Léna mászik rám vagy a lábam alá vagy egyszerűen ha csak unja akkor ordít és ott vége a dalnak, nincs tovább és onnantól vele kell foglalkozni.
 20. Minden nap viselsz sminket? Nem. Sőt míg picike volt Léna hónapokig egyáltalán nem sminkeltem ki magam.
 21. Mindig megcsinálod a hajad vagy csak összefogod? Főként összefogva hordom bár mostanában már volt időm néha kivasalni, hogy álljon valahogy.
 22. Milyen gyakran van időd magadra? Nagyon kevés időm van magamra. Kora reggel esetleg ha még sikerül visszaaltatni vagy késő este amikor már elaludt, ha épp nem vagyok még az ájulás szélén.

1 megjegyzés: